Motor

Dagcursus AVB of AVD

Kan jij al een beetje motorrijden of heb je al heel veel ervaring op een scooter? Of weet je van jezelf dat je een snelle leerling bent? Kies dan voor een dagcursus AVB en mocht je zakken krijg je van de rijschool 1 gratis herexamen. Heb je jouw AVB examen gehaalt en je wilt ook kiezen voor een dagcursus AVD dan ben je ook bij ons aan het juiste adres. Je kan bij ons ook kiezen voor dagcursus AVD. Een dagcursus AVB kost € 650.00 en een dagcursus AVD kost € 699.00. Wij geven geen gratis herexamen bij een dagcursus AVD.
We beginnen s’ochtends 07:00 met lessen en rond 15:00 heb je aansluitend je AVB examen of je AVD examen! Mocht jij toch nog zakken dan krijg je van de rijschool een gratis herexamen.

Wij doen examens door heel Nederland. Daardoor kan je bij ons ook snel je motorrijbewijs halen. Mochten wij ver buiten onze regio’s Den Bosch of Dordrecht examen doen komen er wel extra kosten bij omdat wij vaak een hele dag eraan kwijt zijn. Begrijpelijk natuurlijk dat extra kosten worden berekend.

Een veelgestelde vraag is of je je rijbewijs in 1 dag kan halen en dit is helaas niet zo.
Om je motorrijbewijs te behalen moet je 2 praktijkexamens afleggen die niet op dezelfde dag kunnen worden afgelegd. Als je je bij ons aanmeld vragen wij direct het theorie examen en het AVB examen aan om je zo snel als mogelijk te helpen om je motorrijbewijs te behalen.

We lessen voornamelijk in Dordrecht, Den Bosch en Rotterdam. Omdat je maar een dag voor je AVB of AVD examen naar ons toe komt maakt het in principe niet uit waar je woont. Door heel Nederland heen kan je je aanmelden voor een dagcursus AVB of AVD!
Op het AVB examen geven wij 1 gratis herexamen als je kiest voor een dagcursus AVB! Dit gedt niet voor een dagcursus AVD! Wil jij meer informatie stuur dan een bericht naar 06-34133022

Belangrijk!
Het CBR heeft voorschriften m.b.t kleding die je moet dragen om op examen te mogen. Van de rijschool kan jij altijd een helm, handschoenen en een motorjas lenen.
Je dient schoenen boven de enkels te dragen en een spijkerbroek zonder scheurtjes of gaten en dit moet jij zelf in orde hebben op de dag van het examen.
De rijschool stelt zicht niet aansprakelijke als jouw examen niet door kan gaan omdat je geen goed gekeurde kleding draagt of met sportschoenen examen wilt komen doen.
Je mag het AVB examen zonder theorie afleggen mits jij een autorijbewijs hebt en je deze kan tonen. Een ID of paspoort wordt niet goed gekeurd als je nog niet in het bezit bent van je motortheorie. Een gescheurde rijbewijs wordt ook niet geaccepteerd. Houdt heel goed rekening met deze zaken als jij een MOTOREXAMEN moet afleggen bij het CBR.

In 1 dag slagen

Praktijkfixers verzorgt ook reguliere motorrijlessen.

Praktijkfixers verzorgt ook reguliere motorlessen. Als een dagcursus niks voor jouw is of je hebt nog helemaal geen ervaring dan gaan we het rustig aan doen en jouw stap voor stap opleiden.

Je kan hier het aanmeldformulier invullen en wij nemen binnen 48 uur contact met je op om een proefles in te plannen.

Hoe ziet een AVB examen eruit?

Je krijgt tijdens het AVB examen 7 oefeningen maar tijdens de lessen moet je er 12 leren!

Het examen bestaat uit 4 clusters.

– remmen (2 op je examen)

– snelle oefeningen (2 op je examen)

– langzame oefeningen (2 op je examen)

– parkeren. 1 op je examen

Van deze 7 oefeningen die je krijgt mag je 2 onvoldoendes scoren maar de 2 onvoldoendes mogen niet in hetzelfde cluster vallen. Stel je voor dat je in hetzelfde cluster 2 onvoldoende scored, dan ben je gezakt. Dat geldt ook voor 2 snelle of 2 langzame oefeningen in hetzelfde cluster. Elke oefening mag herkanst worden. Als de examinator de eerste poging niet goedkeurt mag je nog een 2e poging laten zien en lukt het dan wel wordt de oefening als voldoende gezien.

Het AVD examen

Je rijdt ongeveer 35 minuten. In deze rit bekijkt een examinator of jij inzichtelijk, vlot en veilig door het verkeer rijdt. Je krijgt ook een stop en go en na de rit krijg je meteen de uitslag aan tafel bij de examinator

Het motorrijbewijs is verdeeld in drie categorieën, namelijk categorie A1, A2 en A.

Hoe gaan we te werk?

 • Motorrijbewijs halen vanaf 18 jaar

  Je bent 18 jaar en je wil je motorrijbewijs halen. Dan ga je op voor het A1-rijbewijs, je mag dan op een motor van maximaal 125cc rijden. Als je twee jaar rijervaring op hebt gedaan, kun je door voor het A2-rijbewijs.

 • Motorrijden vanaf 20 jaar

  Vanaf je 20e jaar kun je afrijden met een A2-motor. Je krijgt dan wel een code 80 op het rijbewijs. Met deze code, die twee jaar geldt, mag je alleen A2-motoren besturen. Na twee jaar kun je kiezen om volledig A te halen. Je moet hiervoor wel opnieuw op examen.

 • Motorrijden vanaf 21 jaar

  Ben je 21 jaar of ouder, dan kun je afrijden met een motor met volledig vermogen. Dit wordt ook wel het A-rijbewijs genoemd. Je krijgt dan wel een code 80 op het rijbewijs. Met deze code, die twee jaar geldig is, mag je alleen A2-motoren besturen. Na twee jaar kun je de code 80 van je rijbewijs laten halen en krijg je een volledig A-rijbewijs. Je hoeft hiervoor dus niet opnieuw rijexamen te doen.

 • Motorrijden vanaf 24 jaar

  Je bent 24 jaar of ouder? Dan zijn er geen restricties. Je kunt meteen gaan voor het behalen van je volledige A-rijbewijs. Met dat rijbewijs op zak mag je alle motoren besturen.

Motorrijles Pakket

AVB

Dagcursus Dag Lessen

650

–  Starten 07:00

– Hele dag lessen

– incl. AVB-examen

– Gratis herexamen

AVD

Dagcursus

699

– Starten 07:00

– Hele dag lessen

-incl. AVD-examen

* Schoenen boven de enkels en een spijkerbroek is verplicht tijdens de motorlessen en examens

* Mocht wij ver buiten onze regio examen afleggen komt extra kosten bij.

Losse Prijzen

 • Proefles motor € 50,-

 • Losse rijles motor € 55,-

 • Losse AVB examen € 195.00

 • Losse AVD examen € 295.00

Alle examens die praktijkfixers.nl aanvraagt kunnen niet GEANNULEERD worden. Examens kunnen binnen 7 dagen voor het examen alleen gewisseld worden indien uw factuur betaald is. Komt u niet opdagen op uw geplande dagcursus en examen dan bent u het totale bedrag verschuldigd aan de rijschool. Wij kunnen alleen uw dagcursus/ examen annuleren door ziekte of overlijden. Wij vragen hier wel een geldig bewijs van of een doktersverklaring.

Praktijkfixers.nl stuurt u na het inplannen van een dagcursus altijd direct een factuur. Deze factuur moet binnen 14 dagen voldaan zijn. Betaald u uw factuur niet dan wordt deze doorgestuurd naar onze incasso bureau.

without
https://praktijkfixers.nl/wp-content/themes/hazel/
https://praktijkfixers.nl/
#b8b8b8
style2
paged
Loading posts...
/home/praktijkfixers/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
no
off
off
off